Twitter знайшов "сліди" кремлівських ботів

Twitter знайшов "сліди" кремлівських ботів

Після звинувачень у ЗМІ в несерйозному ставленні до розслідування ФБР і Конгресу щодо втручання Росії в президентські вибори в США, компанія Twitter передала американському слідству дані на понад 200 акаунтів, пов'язаних з активністю Кремля.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Twitter передала слідчим Сенату імена профайлів або "дексриптори" 201 облікового запису, пов'язаного зі спробами Росії вплинути на президентські вибори 2016 року. Компанія стала більш активно співпрацювати зі слідством після того, як її розкритикували за те, що вона не поставилась достатньо серйозно до розслідування", - зауважується в повідомленні.

Водночас, поки залишається неясним, чи пов'язані ці профайли з обліковими записами, які, за повідомленнями, були видалені компанією Twitter з власних серверів.

Як повідомлялося раніше, політика Twitter вимагає остаточного знищення записів, які користувач видаляє самостійно. Натомість, ця політика також передбачає, що деякі твіти можуть "пережити" цей процес. Наприклад, ретвіти з видалених дописів залишатимуться активними, якщо сам ретвітер додасть коментар. Крім того, Twitter не може видалити дописи, які були тимчасово збережені або "кешовані" такими службами, як Google чи повторно розміщені на інших сайтах.