SOS Mediterranee врятувала 600 мігрантів

SOS Mediterranee врятувала 600 мігрантів

Німецька неурядова організація SOS Mediterranee врятувала в Середземному морі та доставила в Палермо близько 600 біженців.

Про це повідомляє DW.

 "Німецька неурядова організація SOS Mediterranee врятувала в Середземному морі та доставила в Палермо на Сицилії близько 600 біженців", - йдеться у повідомленні.  Зазначається, що прибуття нової великої хвилі біженців збіглося в часі з боями у Лівії, що завадили діяльності повстанців, які, згідно з домовленостями між Італією і Лівією, мали зупиняти біженців.

Завдяки домовленостям кількість прибулих у липні та серпні біженців була помітно нижчою, ніж до того. У серпні до берегів Італії прибуло 3914 біженців. Однак у вересні їхній потік знову збільшився - до 6288 осіб.

З початку року під час спроби перетнути Середземне море загинули 2775 біженців. Такі дані наводить Міжнародна організація з міграції (МОМ). За аналогічний період 2016 року загинули 3193 особи, однак і кількість біженців, що перетинали море, була удвічі вищою: 319 тисяч за перші дев'ять з половиною місяців 2016 року порівняно зі 143-ма тисячами біженців з початку 2017 року.