Європейська комісія реагує на проблему подвійної якості продуктів в ЄС (Аудіо)

Європейська комісія реагує на проблему подвійної якості продуктів в ЄС (Аудіо)

Європейська комісія реагуючи на проблему подвійної якості продуктів харчової промисловості в Євросоюзі днями ухвалила комплексну документацію і роз'яснення для країн-членів ЄС аби допомогли покращити ситуацію.

З подробицями наша кореспондентка у Словаччині Тетяна Зубро:

"Прем'єри країн Вишеградської четвірки ще на весні звернулися до Єврокомісії з закликом розглянути питання про різну якість продуктів харчової промисловості, які продаються в західних і східних країнах ЄС. За словами прем'єра Словаччини Роберта Фіцо, спеціально проведені тести підтвердили, що склад і якість продовольчих товарів на прилавках магазинів в Словаччині, Чехії, Угорщині та Польщі і тієї ж самої продукції, яка продаються в західноєвропейських країнах не співпадає.

Європейська комісія визнала, що проблема існує, а словаки, угорці, чехи і поляки мають таке ж право на якісні вироби, як споживачі із Західної Європи. Реагуючи на проблему Єврокомісія ухвалила комплексну документацію і роз*яснення для країн-членів ЄС щодо кроків, які б допомогли покращити ситуацію. У роз'ясненнях міститься докладна інструкція, яка допоможе компетентним органам країн-членів визначити, чи дотримується конкретна фірма-виробник відповідних вимог і  правових норм.

Єврокомісія також має намір надавати допомогу у випадках, коли порушення будуть виявлені. На думку словацьких політиків, громадяни оцінюють діяльність Євросоюзу, виходячи з реального вирішення питання. А подвійна якість продукції харчової промисловості є важливою політичною проблемою, адже жителі деяких країн відчувають себе людьми другого сорту.

В даний час Єврокомісії зробила перший крок щодо усунення недоліків. Причому саме словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо перший звернув увагу на ситуацію, що склалася, надавши конкретні докази".

Тетяна Зубро зі Словаччини для Українського Радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!