Росія до ПАРЄ поки що не повернеться

Росія до ПАРЄ поки що не повернеться

Бліцкриг з повернення делегації Російської Федерації до сесійної зали Парламентської асамблеї Ради Європи провалився.

Про це заявив голова постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар'єв, повідомляє УНІАН.

"Отже, підсумок: бліцкріг-сценарій по РФ в ПАРЄ поламали спільними зусиллями. Але будемо дуже пильними. Дякую українській делегації! Знову довели що лише спільні дії дають результат. Ми з Оленою Сотник та Григорієм Логвинським вчора билися на Спільному комітеті щоб запобігти реалізації швидкого сценарію. Вдалося - більшість не готові іти назустріч російському шантажу, що керівники РЄ в розмовах зі мною визнали одразу по закінченню засідання. Ну а робота посла Дмитра Кулеби - взагалі вище усіляких похвал", - заявив Ар'єв.

Додамо, що постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявляє, що фінансові лобісти використовують відмову Росії сплачувати внески в Раду Європи з метою змусити організацію піти на поступки РФ.

11 жовтня ПАРЄ схвалила резолюцію, яка може створити умови для зняття політичних санкцій з делегації Російської Федерації. У той же час, Комітет міністрів РЄ не підтримав створення робочої групи для пошуку механізму повернення російської делегації в сесійну залу Парламентської асамблеї.