Окупований Крим: боротьба з інакомислячими триває

Окупований Крим: боротьба з інакомислячими триває

Сьогоднішні обшуки і затримання в окупованому Росією Криму - це політична боротьба держави проти незгодних і інакомислячих.

Так вважає заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов у своєму відеозверненні на сторінці у Facebook.

"Сьогодні Крим накрила чергова хвиля політичних переслідувань. Сьогодні проводили обшуки не просто у чергових так званих терористів, проводили обшуки у цивільних активістів, які вже неодноразово самі брали участь у різних ситуаціях, громадських заходах у рамках "Кримської солідарності", наприклад, підтримували людей у яких проводилися аналогічні обшуки, надавали їм матеріальну, моральну підтримку, брали участь у житті політв'язнів. Тому я нинішню ситуацію розцінюю не просто як боротьбу з ілюзорним тероризмом, із так званими ворогами держави, а саме як політичну боротьбу держави проти незгодних і інакомислячих людей, які відкрито, не приховуючи, висловлювали свою незгоду з тими переслідуваннями, що відбуваються в Криму", - сказав у відеозверненні Джелялов.

У результаті проведених у Бахчисараї обшуків затримані 6 кримських татар за підозрою в участі в терористичному об'єднанні "Хізб-ут-Тахрір", а також ще кілька людей, які прийшли підтримати тих, у кого відбувалися обшуки.

Джелялов наголосив: під час обшуків силовики використовували нецензурну лексику, не допускали адвокатів до їх клієнтів, не підпускали людей близько до будинків. Цього разу окупанти задіяли величезні сили спецпризначення, і будинки активістів були оточені.

Заступник голови Меджлісу допускає, що такі дії триватимуть і далі, тому закликав кримських татар бути надзвичайно уважними і не вестися на провокації.