Суспільство швидше реагує на інформаційні загрози (Екслюзив УР)

Суспільство швидше реагує на інформаційні загрози (Екслюзив УР)

Парламентська асамблея НАТО ухвалила проект резолюції "Протистояти використанню інформації, як зброї", в якій загрози в інформаційній сфері з боку Росії стоять поруч із загрозами від "Ісламської держави".

Левусь Дмитро, директор Центру суспільних досліджень "Український меридіан" в  інтерв'ю Українському Радіо у програмі "Сьогодні. Зранку"   сказав, що не вважає правду єдиною зброєю у боротьбі з кібернебезпекою.

"При масованому наступі, який йде з боку Російської Федерації, її агресивній інформації, протидія лише правдою - ніколи перебити не може. Зрозуміло, що це робиться не демократичними методами, то є необхідність саме в обмеженні. Ніхто не говорить про контпропаганду, хоча це теж величезне питання. Якби не було контрпропаганди з боку Заходу, ми б і досі жили в умовах біполярного світу", - зазначив експерт.

На його думку, наше суспільство трохи випереджає розуміння цих загроз, навіть в реакціях на них, суспільство реагує швидше, ніж держава. "У нас є відповідні структури - Кіберполіція, СБУ, інші структури ...Але насправді, такої єдиної координації з боку держави ми поки що не бачимо. Тут і громадськість має видігравати свою роль, щоб це сталося" -, вважає Дмитро Левусь.