Дональда Трампа звинуватили в "розпалюванні Третьої світової"

Дональда Трампа звинуватили в "розпалюванні Третьої світової"

Впливовий сенатор-республіканець Боб Коркер, який очолює міжнародний комітет у верхній палаті Конгресу США, звинуватив президента Трампа у некомпетентності, що межує з телевізійним шоу та здатна розпалити нову глобальну війну.

Про це законодавець заявив у інтерв'ю The New York Times.

"Сенатор-республіканець Боб Коркер, голова Комітету з питань зовнішніх відносин Сенату, звинуватив у недільному інтерв'ю президента Трампа в тому, що той розглядає свою посаду як "реаліті-шоу" з безрозсудними загрозами на адресу інших країн, що може підштовхнути США "на шлях до Третьої світової війни", - зазначається в матеріалі.

Впливовий законодавець висловив занепокоєння поведінкою президента, наголосивши, що той поводиться як на своєму колишньому ТВ-шоу "The Apprentice". "Він мене турбує, - наголосив Коркер. – І це мало би турбувати будь-кого, хто переживає за нашу націю".

Коментарі Коркера, який завершує свій термін у Сенаті цього року, були висловлені після "обміну люб'язностями" між ним і президентом Трампом у Твітері. Це сталося зранку неділі, коли Трамп висловив у соцмережі своє переконання, що сенатор не підтримуватиме його "великого порядку денного", та вирішив не переобиратися, бо у нього "не вистачило духу". До того ж, президент зазначив, що Коркер просив у нього посаду держсекретаря, але Трамп сказав "ні, дякую" та назвав сенатора відповідальним за іранську ядерну угоду, яку він продовжує нещадно критикувати.

У відповідь Коркер написав: "Соромно, що Білий дім став центром з догляду для дорослих. Дехто, вочевидь, пропустив свою зміну сьогодні вранці".

Попри те, що Коркер залишає кар'єру в Сенаті, він усе ще матиме серйозний вплив на підтримку республіканських законопроектів, ініційованих Трампом, у верхній палаті до кінця року. Зокрема, йдеться про подальшу долю ядерної угоди з Іраном, а також реформу податкової системи США.