У Чернівцях вийшла художня стрічка "Лист матері" (Аудіо)

У Чернівцях вийшла художня стрічка "Лист матері" (Аудіо)

У Чернівцях кіномитці спробували розповісти історію антитерористичної операції крізь призму емоцій матері солдата. У результаті вийшла короткометражна художня стрічка "Лист матері".
 
З подробицями про кінопроект – наш кореспондент на Буковині Вадим Пелех:
               
"Український кінематограф все частіше приділяє увагу військовим діям на сході нашої держави. Але чернівецький режисер Вячеслав Хабайло каже, що досі не достатньо було сказано саме про матір солдата. Що і як вона переживає, коли її дитина там – в окопах, під обстрілами?

Тому кіномитці вирішили показати крізь призму почуттів матері ті жахіття, які відбуваються в зоні АТО. Режисер каже, що навіть не сумнівався, що головну роль в цьому проекті має зіграти не актриса, а саме мати бійця антитерористичної операції.

Мати солдата, вона сама солдат, залишаючись вдома, вона захищає фронт і з цього боку. Актриса і мама солдата Марія Шеффер дочекалася свого сина з війни. Але каже, що знову, тепер уже в кіно, пережити емоції, коли син був там, для неї було сильним випробуванням.

Зараз короткометражку "Лист матері" виставили у вільний доступ у мережу YouTube. А загорівшись ідеєю, тепер митці складають плани на повнометражний фільм, де акторами будуть учасники бойових дій".

Вадим Пелех, Українське радіо, Чернівці.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!