Трамп пропонує більш жорстку імміграційну політику

Трамп пропонує більш жорстку імміграційну політику

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки оприлюднила список вимог, які стосуються імміграційної політики країни.

Про це пише Deutsche Welle.

Серед висунутих вимог, зокрема, спорудження муру на кордоні з Мексикою, прискорення процедури депортації за США осіб із простроченим терміном дії віз та обмеження видачі сімейних Green Card для членів подружжя та неповнолітніх дітей громадян США.

У своєму листі до представників Палати представників та Сенату США Трамп наголосив, що висунуті вимоги мають бути прийняті задля врегулювання статусу осіб, які підпадають під дію програми DACA, яка захищала від депортації нелегальних мігрантів, що в'їхали до країни в дитячому віці. Цю програму, започатковану попереднім президентом США Бараком Обамою, Трамп у вересні цього року вирішив скасувати.

У Демократичній партії США відреагували на пропозиції Білого дому, заявивши, що список вимог Трампа виходить "далеко за межі розумного". "Адміністрація не може бути серйозною в питанні пошуку компромісу або в допомозі "поколінню мрійників", якщо вона розпочинає зі списку, що є анафемою для "мрійників", для співтовариства іммігрантів та для переважної більшості американців", - йдеться у спільній заяві голови фракції меншості у Палаті представників Ненсі Пелосі та голови фракції меншості у Сенаті США Чака Шумера.

Як повідомлялось, 5 вересня адміністрація Білого дому заявила про намір президента США Дональда Трампа скасувати програму DACA. Вона захищає від депортації та дає право на працевлаштування близько 800 тисячам молодих іммігрантів. 6 вересня низка штатів США подали колективний позов до суду, який оскаржує заплановане скасування програми DACA. 13 вересня демократи заявили, що домовились з президентом США Дональдом Трампом щодо програми DACA. Проте наступного дня президент США спростував цю інформацію, заявивши, що "жодного порозуміння не було".