Україна демонструє світу мирний шлях реінтеграції Донбасу (ексклюзив УР)

Україна демонструє світу мирний шлях реінтеграції Донбасу (ексклюзив УР)

Україна останнім часом значно посилила свою обороноздатність і може собі дозволити розширити свій вплив на міжнародній арені.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо повідомила у ранковій програмі "Сьогодні. Зранку" політолог Олеся Яхно.

За словами експерта, Російська Федерація перейшла до повної повзучої анексії Донбасу. Водночас нині для України склалася дуже сприятлива зовнішня кон'юнктура.

Закінчилися вибори у важливих для нашої держави європейських країнах, посилено санкції щодо Росії з боку США і країн-партнерів ЄС, отже плани Росії у цьому напрямку не справдилися.

Україна повинна скористатися тим, що в світі склалася цілісна позиція щодо подій на Сході. Тому спільні внутрішні і зовнішні зусилля мають змусити Росію до деокупації Донбасу, вважає експерт.

Олеся Яхно наголосила: політики, які критикують ухвалений закон про реінтеграцію Донбасу, мають викласти свої пропозиції щодо деокупації українських територій. Проблема, за її словами, в тому, що нині Україна не здатна самотужки деокупувати Донбас.

Логіка діючої влади в тому, щоб поєднати внутрішні і зовнішні чинники, які сприятимуть цьому процесу.

Головне в цьому законі те, що українські території названо окупованими, а Росію визнано державою-агресором, наголосила експерт-політолог Олеся Яхно.