Парламент відхилив проекти скасування низки змін у рамках судової реформи (Аудіо)

Парламент відхилив проекти скасування низки змін у рамках судової реформи (Аудіо)

Зміни до кодексів, ухвалені у межах судової реформи, можуть створити проблеми і для роботи системи правосуддя, і для громадян. Так вважає частина правників, зокреама, з об'єднання "Реанімаційний пакет реформ", і народних депутатів. Вони підготували і подали до Верховної Ради кілька проектів щодо скасування низки змін, внесених до Господарського, цивільного кодексів та кодексу адміністративного судочинства. Сьогодні  парламент їх відхилив, кажуть активісти.

Докладно - Володимир Задворний:

"Внесені у межах судовОї реформи правки можуть, наприклад, заблокувати роботу органів розслідування, каже експерт політико-правових реформ Олександр Банчук. Серед іншого, розслідуванню перешкоджатиме те, що експертиза призначатиметься винятково слідчим суддею. Також, продовжує Олександр Банчук, слідчі тепер мають подавати клопотання до сУду, де зареєстрована юридична адреса відповідного органу розслідування.

Аби виправити ситуацію, говорить адвокат, експерт реанімаційного пакету реформ Злата Симоненко, у глави держави є повноваження часткового вотування окремих положень законопроекту, ухваленого Верховною Радою. Про загрози, що їх несе частина ухвалених змін, говорять і громадськість, і представники влади, каже Злата Симоненко.

Оскільки парламент не підтримав скасування змін до процесуальних кодексів, експерти реанімаційного пакету реформ пропонують підготувати зміни до щойно прийнятих кодексів".

Володимир Задворний. Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!