У Києві понад 150 споруд, що не відповідають містобудівним нормам (Аудіо)

У Києві понад 150 споруд, що не відповідають містобудівним нормам (Аудіо)

Перевірити законність низки київських новобудов і загалом дотримання містобудівних норм вимагають громадські активісти від Департаменту архітектурно-будівельного контролю столиці. Сьогодні вони прийшли на прийом до керівника цього підрозділу аби з’ясувати: чому влада не реагує на численні звернення громадян стосовно свавілля забудовників.

Чи вдалося сторонам  досягти консенсусу, - знає наша кореспондентка Юлія Конішевська:

"Із плакатами "Стоп свавіллю" та прапорами  громадські активісти збираються біля будівлі Департаменту архітектурно-будівельного контролю Києва. Спочатку проводять невелику акцію, під час якої оголошують основні проблеми, що стосуються незаконного будівництва, а згодом, так і не дочекавшись нікого із представників Департаменту, самостійно вирушають до робочого кабінету керівництва. Секретар каже, що у виконувача обов’язків Департаменту Володимира Кузьменка відвідувач, тому слід  почекати.

Активісти таки потрапляють до кабінету керівника. Однак, час прийому громадян у нього вже завершується і  чиновнику потрібно  їхати у справах.  Тому всі питання він радить ставити заступнику -  Оксані Попович. А питань у присутніх чимало.

За словами громадських активістів, у столиці понад півтори сотні будівель зведено з порушеннями і перевірки таких об’єктів майже не здійснюються. Особливо непокоїть громадськість те, що забудовники часто нищать пам’ятки архітектури.

Оксана Попович запевнила: перевірки сумнівних будівництв у Києві ведуться, наприклад, нещодавно департамент подав позов про знесення незаконної споруди по вулиці Мічуріна 44.

За словами активістів, вони планують скаржитися на бездіяльність місцевої влади до національного антикорупційного бюро та прокуратури. А тим часом, планують знову навідатися до Департаменту".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!