Канада переглядає свою міграційну систему через теракт в Едмонтоні

Канада переглядає свою міграційну систему через теракт в Едмонтоні

З огляду на те, що напад на поліцейського та перехожих у Едмонтоні минулої суботи здійснив біженець, Канада вирішила переглянути свою міграційну систему.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає Укрінформ.

"Ми переглядаємо усю міграційну систему й ухвалимо рішення стосовно того, чи у майбутньому нам треба робити щось інакше, ніж у 2012-ому", - сказав Трюдо. Він додав, що при цьому Канада надаватиме пріоритетного значення "захисту цінностей та прав канадців, водночас підтримуючи безпеку у суспільстві". При цьому Трюдо наголосив, що чинна система прийому біженців у Канаді "має чіткі правила". "Ми маємо певні правила і вимагаємо їх дотримання від усіх, хто з’являється на нашому кордоні", - зазначив прем'єр-міністр.

Раніше повідомлялося, що в суботу у столиці канадської провінції Альберта місті Едмонтон чоловік здійснив напад на поліцейського та наїзд на чотирьох пішоходів.

Підозрюваний у скоєнні цього злочину був незабаром затриманий. Ним виявився сомалієць Абдулахі Хасан Шаріф, який у 2012 році отримав у Канаді статус біженця. До Канади він перебрався зі США, де пробув чотири місяці за гратами та отримав наказ на депортацію.