Бойовики збільшують обстріли позицій ЗСУ на Донбасі

Бойовики збільшують обстріли позицій ЗСУ на Донбасі

У зоні АТО спостерігається поступове збільшення обстрілів деяких позицій українських військових.

Про це розповів в ефірі Радіо Свобода речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Зокрема, він нагадав, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі 3 жовтня застосували систему "Град", обстрілявши позиції українських військових у районі Гнутова, Талаківки, Широкина. "Ми спостерігаємо поступове збільшення обстрілів і навантаження деяких позицій. Крім "Градів», стріляли міномети, кулемети великого калібру. Це був масований обстріл", – розповів Андрій Лисенко. За його словами, бойовики розташували "Град" під Донецьком, біля колишнього Красного Луча та на маріупольському напрямку. "Це десятки реактивних систем "Град", - додав Андрій Лисенко.

Відповідаючи на запитання про чисельність угруповання, яке протистоїть ЗСУ на Донбасі, Андрій Лисенко розповів, що це близько 9 тисяч російських військових та 30 тисяч найманців.

Раніше у прес-центрі штабу АТО повідомили, що бойовики 3 жовтня на Донбасі 22 рази обстрілювали позиції ЗСУ, в результаті обстрілів, зокрема в районі Трьохізбенки, один український військовослужбовець зазнав поранення.

Бойовики з угруповання "ДНР" заявили, що не використовували "Гради" під час обстрілів, звинувативши українську сторону в обстрілах біля Ясинуватої. На сайтах угруповань "ЛНР" повідомляється, що військові ЗСУ 9 разів обстрілювали захоплені луганськими бойовиками території.

На 18:00 4 жовтня прес-центр штабу української воєнної операції на Донбасі повідомив, що інтенсивність обстрілів зменшилась, але сепаратисти продовжують вести вогонь по позиціях українських військових на всіх напрямках, окрім луганського - щодо цієї частини зони конфлікту інформації немає.

В угрупованнях ДНР та ЛНР також заявили про обстріли їхніх позицій з боку українських військових.