На території Ізраїлю створять військову базу США (Аудіо)

На території Ізраїлю створять військову базу США (Аудіо)

Ізраїль ухвалив  рішення про створення американської військової бази на території країни,  мета якої збір розвідданих.

З подробицями - наша кореспондентка у Єврейській державі Світлана Глаз:

"Подібна  база в Ізраїлі існує вже понад десять років, однак обслуговували її ізраїльські військові у співпраці з американськими цивільними особами. Рішення  прем’єр-міністра країни Біньяміна Нетаніягу - передати всю базу американським військовим створив прецедент постійної присутності іноземних військових в єврейській державі, зокрема зі США.

Очікується, що вже в лютому наступного року ця база буде повністю укомплектована американськими солдатами та спеціалістами. Розташована вона в пустелі  Негев і  буде займатися збором розвідувальних даних. На об’єкті додатково будуть споруджені бомбосховища, тренувальні полігони, адміністративні будівлі, технічні тунелі і склади. Вартість контракту майже 65 мільйонів доларів. Згідно з контрактом, будівельні роботи  завершаться у листопаді 2018 року.

На думку пересічних ізраїльтян, яка з"явилася в соціальних мережах після публікації інформації про американський об"єкт в Ізраїлі, така практика піде на користь обом країнам і підніме на вищий щабель  значення Ізраїлю серед тих арабських країн регіону, які хочуть дружити зі США та єврейською державою".

Світлана Глаз з Ізраїлю для Українського радіо.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!