У дитсадку Львова сталася пожежа (Аудіо)

У дитсадку Львова сталася пожежа (Аудіо)

Нехтування правилами протипожежної безпеки стало причиною пожежі, яка напередодні трапилася у приватному дитсадку Львова. Про це сказали рятувальники, які гасили пожежу.
 
Подробицями цікавилася наша кореспондентка Наталія Козачук:
                  
"Цей приватний дитсадок на вулиці Вербовій вважають елітним. У нього закрита територія, індивідуальне опалення, а меблі, іграшки, приладдя та покриття на майданчику виготовлені з екологічних матеріалів. Та не лише за це батьки малюків платять щомісяця майже по 5 тисяч гривень. Головне для них – це безпека дітей, а вона якраз і опинилася під загрозою.

Вчора на першому поверсі двоповерхової споруди садочка трапилося замикання в електрощитовій і виникла пожежа. Правда, вихователі швидко зорієнтувалися і, викликавши пожежників, вивели усіх сорок дітей на вулицю із сильно задимленого приміщення.

Однак ще до офіційного розслідування інциденту рятувальники вже констатували грубі порушення правил безпеки – в закладі не має ні пожежної сигналізації, ні аварійного виходу. Говорить речник обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Ігор Курус.

Проблеми були в тому, щоб покинути приміщення, оскільки другого евакуаційного виходу не було, а вихід був єдиний – на якому і розміщений цей щиток.

Тимчасом в управлінні освіти Львівської міськради поспішили відмежуватися від інциденту, опублікувавши на сайті повідомлення, що цей заклад "не входить у мережу дошкільних навчальних закладів міста і в управлінні освіти на обліку не перебуває".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!