Павло Клімкін їде до Катару з одноденним візитом

Павло Клімкін їде до Катару з одноденним візитом

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін здійснить сьогодні одноденний робочий візит до Держави Катар.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Планується, що під час перебування у м.Доха глава зовнішньополітичного відомства України буде прийнятий вищим політичним керівництвом Держави Катар", - йдеться у повідомленні.

Павло Клімкін також проведе переговори з катарським колегою шейхом Мухаммедом бін Абдулрахманом Аль Тані та державним міністром закордонних справ Катару Султаном Аль Мрейхі. Йтиметься про активізацію українсько-катарських відносин, насамперед у торговельно-економічній та фінансовій сферах, зазначають у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, українсько-катарське торговельно-економічне співробітництво регулюється Угодою про економічне, торговельне і технічне співробітництво між Урядом України та Урядом Держави Катар від 2002 року.

Україна експортує до Катару: чорні метали та вироби з них, продукцію агропромислового комплексу - зернові культури, молоко і молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед, а також м'ясо та їстівні субпродукти, вироби деревообробної промисловості й машинобудування.

Україна імпортує з Катару: продукцію нафтохімічної галузі - пластмасу, полімерні матеріали та органічні хімічні сполуки.