У Лас-Вегасі сталася стрілянина (Аудіо)

У Лас-Вегасі сталася стрілянина (Аудіо)

59 вбитих, понад півтисячі поранених - справа рук американського пенсіонера Стівена Паддока, який у неділю  розстріляв у Лас-Вегасі глядачів фестивалю кантрі-музики, з 32 поверху готелю і невдовзі наклав на себе руки. За даними американських ЗМІ - це найкривавіша  стрілянина в історії США.

Що нині відомо про особу злочинця розповість наша американська кореспондентка Аліса Прожогіна:
 
"Офіційної інформації про Стівена Педдока поки що небагато: це 64-річний пенсіонер, який жив в містечку Мескіт у 120 кілометрах від Лас-Вегаса,  працював бухгалтером, мав ліцензію пілота і навіть володів двома легкомоторними літаками.

Його родичі шоковані тим, що сталося, особливо тому, що, за їхніми словами, він був зАвсідником казино і досить часто відвідував концерти кантрі-музикантів. Він ніколи не потрапляв в поле зору поліції, у ФБР немає інформації про його зв'язки з терористичними організаціями. На перший погляд, він виглядає абсолютно середнім американцем, який нічим не виділяється від інших. Причини, за яких Стівен Педдок почав стріляти по людях, поки встановити не вдалося.

За оцінкою шерифа Лас-Вегаса, попередні підсумки розслідування вказують на справу рук злочинця-одинака, мотиви якого не піддаються простому поясненню. Шериф описав стрілка, як озлоблену особу, яка прагне поранити якомога більше людей. Він зазначив, що поки невідомо, яких поглядів дотримувався нападник. Також стало відомо, що батько Педдока був відомий у свій час грабіжник банків, який на початку 70-років минулого століття був у списку 10-ти найбільш розшукуваних злочинців. Його також діагностували як психопата, який має схильність до самогубства".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!