Ще більше радіотеатру звучатиме на Українському радіо Культура

Ще більше радіотеатру звучатиме на Українському радіо Культура

Від завтра третій канал Суспільного радіо - Українське радіо Культура (УР-3) транслюватиме по буднях і вихідних радіотеатри.

"Улюблений багатьма, радіотеатр матиме особливі акценти на хвилях Культури. Із нового сезону ми пропонуємо чотири півгодинних випуски по буднях і повноформатну версію вистав українських театрів щосуботи о 21.00. Ви чутимете своїх улюблених акторів з провідних театрів України", - зазначила проюсерка творчої групи "Література-Драма" Світлана Свиридко-Сєрова.

Уже завтра відбудеться прем’єра вистави Київського Молодого академічного театру "Загадкові варіації". У головних ролях - відомі актори Станіслав Боклан та Олексій Вертинський. Початок трансляції о 21.00.

"Радіодрама з акторами-селебріті на Українському радіо - це вже рівень Бі-Бі-Сі. Цей жанр є дуже популярним і затребуваним на британському суспільному радіо. Відомі актори та диктори мають за честь озвучувати бестселери, улюблені твори, які з роками цінуються ще більше. Ми привідкриємо карти, на цей час продюсери Українського радіо ведуть перемовини з відомою актрисою Адою Роговцевою, яка озвучить декілька драм", - підкреслив генпродюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.

Ще один новий проект стартує на Культурі - "Аудіокнижка". Протягом двох тижнів, по буднях з 20.30, правозахисник Валерій Макеєв із Черкас, який провів 100 днів у полоні бойовиків "ЛНР", читатиме свою книжку "100 днів полону або позивний 911". Автор, що бачив страхіття війни на власні очі, виокремлюватиме правду і напівправду, говоритиме про штампи і дійсність подій на Сході. Також у найближчих випусках проекту "Аудіокнижка" прозвучить відомий роман Олеся Гончара "Собор" у виконанні заслуженого артиста України, легендарного оповідача Національної філармонії Бориса Лободи.

Довідка: "Українське радіо" - радіоплатформа суспільного мовника України Національної суспільної телерадіокомпанії. Радіо мовить з 1924 року і є одним із найстарших радіомовників світу. З 2017 року «Українське радіо» разом з Національним телебаченням та 26-ма регіональними каналами стали публічним акціонерним товариством. "Українське радіо" мовить на трьох каналах: Першому - розмовному новинному суспільно-політичному, Другому - молодіжному музично-розмовному радіо "Промінь", Третьому - мистецько-просвітницькому радіо "Культура" та має редакції програм англійською, німецькою, румунською та російською мовами.