США посилюють санкції щодо Росії

США посилюють санкції щодо Росії

США повідомили про подальше посилення санкцій проти енергетичного і банківського секторів економіки Росії, що були запроваджені через її агресію проти України.

Про це інформує "Радіо Свобода".

"Суворіші обмеження будуть запроваджені з 28 листопада на умови фінансування російських компаній, що перебувають під санкціями, з боку американських юридичних чи фізичних осіб, а також із території США. Для таких російських компаній із енергетичного сектора термін, на який їм можуть бути надані кредити, скоротиться до 60 днів із нинішніх 90, а для підсанкційних компаній із фінансового сектора - до 14 днів із нинішніх 30", - йдеться у повідомленні.

Серед підстав для посилення обмежень є нещодавно ухвалений закон про санкції проти Росії, відомий як "Протистояння впливам Росії в Європі і Євразії" ("Countering Russian Influence in Europe and Eurasia Act of 2017", або скорочено CRIEEA). Цей акт став частиною ширшого законодавчого пакета, що запровадив санкції також проти Ірану і Північної Кореї.

Тим часом у Білому дому повідомили, що держсекретар США Рекс Тіллерсон куруватиме питання санкцій проти Росії. Такі повноваження передбачені меморандумом, який підписав президент Дональд Трамп щодо розподілу функцій між держсекретарем, міністром фінансів і начальником національної розвідки.

Нагадаємо, США, країни G-7, деякі інші держави, а також ЄС скоординовано запровадили після початку агресії Росії проти України - спершу у Криму, згодом на частині Донбасу - по кілька пакетів санкцій, зокрема, щодо фізичних і юридичних осіб Росії, тимчасово окупованого Криму, донбаських і кримських терористів та екс-представників української влади. Деякі санкції стосуються цілих галузей російської економіки.