"Стрункість" коштувала українцям 5 мільйонів гривень

"Стрункість" коштувала українцям 5 мільйонів гривень

Запорізькі правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, які ошукали майже 250 українців й заробили 5 мільйонів гривень на "унікальній" системі схуднення.

Про це повідомляє сайт Національної поліції України.

"Усі шахраї - мешканці Запоріжжя віком 29 - 30 років. Для розміщення оголошень вони використовували створений на їхнє замовлення веб-сайт. Міжнародні центри інноваційних технологій нібито розміщувались у Києві та Одесі, і там надавалися послуги щодо корекції фігури", - зазначається у повідомленні.

Оперативники встановили, що зловмисники нав’язували клієнтам думку про придбання персонального пристрою для ефективного схуднення, вартість якого була завищена у декілька десятків разів.

Шахраї, представляючись лікарями з великим досвідом роботи, пропонували своїм клієнтам фіктивні системи та обладнання для схуднення, які не відповідали заявленим технічним вимогам. На "унікальній" моделі схуднення зловмисники встигли заробити значні суми грошей.

У подальшому потерпілих, які вже мали справи з шахраями, вони змушували впродовж тривалого часу перераховувати на свої банківські рахунки значні суми грошей.

Членам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.