У Сербії триває акція "Ніч дослідників" (Аудіо)

У Сербії триває акція "Ніч дослідників" (Аудіо)

Зробити науку більш популярною взялися у Сербії. Там триває акція "Ніч дослідників",  під час якої фахівці доступно та цікаво пояснюють найскладніші поняття й феномени різних галузей науки.

З подробицями -  наша кореспондентка у Белграді Ірина Джамич:

"Розвіювання вікових міфів та здобуття нових знань – у невимушеній атмосфері, через досліди, вікторини та майстер-класи.

Організатори Ночі дослідників доводять, що наука може бути цікавою. Програма розрахована на усі вікові категорії, а її заходи бесплатні. Ніч дослідників у Сербії  відбувається увосьме, в рамках однойменної загальноєвропейської акції.

Цього року окрім Белграда свято науки триває у 10 сербських містах і проводиться коштом фондів Євросоюзу. Розповісти про останні наукові відкриття приїхали гості з-за кордону. Так, докторка теоретичної фізики з Іспанії Алісія Сінтез повідала про виявлені торік гравітаційні хвилі. 2 десятки експериментів, що пояснюють явища оптики, світла, електростатики, магнетизму, суперпровідників підготували у Академії наук.

Та не фізикою єдиною – відвідувачі ночі дослідників мають змогу дізнатися щось нове з культури різних народів, довідатися про міграцію рослин, роль роботів у всесвіті, та побувати на імпровізованій спелеологічній експедиції".

Ірина Джамич, Сербія, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!