У Канаді нова паспортна програма не виправдала себе (Аудіо)

У Канаді нова паспортна програма не виправдала себе (Аудіо)

Започаткована канадським урядом кілька років тому ініціатива з модернізації паспортної програми не виправдала себе, вважають експерти. За їхніми словами, головним завданням було пришвидчити виготовлення документів та здешевити процес.

Утім, що з цього вийшло розповість наша власна кореспондентка у Канаді Олена Вітвицька:
                                                   
"Проект був ухвалений у грудні 2013-го року і розрахований на 5 з половиною років. Програма, яка б мала спростити процедуру одержання паспорта громадянина Канади, не виправдала себе. Крім торо перевищила спрямований на неї бюджет і час обробки заяв, та виявилась вразливою для підробок особистих даних канадців.

Таким чином, виявились незахищеними півтори тисячі нових документів, хоча в уряді стверджують, що жоден із таких паспортів не був виданий громадянам. Паспорт на 5 років коштує 120 доларів. Можна замовити паспорт і з десятирічним терміном чинності за 160.

Але оскільки більшість канадців замовляють паспорти саме на 10 років, прибуток держави вже з наступного року суттєво впаде, тому що менше людей потребуватимуть заміни документа. Що ж стосується замовлення нових посвідок через інтернет, як обіцяли в уряді, то це стане можливим не раніше 2019-го року".
      
Олена Вітвицька, Канада, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!