Українські студенти успішно виступили на конкурсі у Таллінні (Аудіо)

Українські студенти успішно виступили на конкурсі у Таллінні (Аудіо)

Українські студенти Яна Жабура та Микола Веремчук успішно виступили на Міжнародному конкурсі молодих науковців у Таллінні.  У ньому змагалися  майже 150 молодих  вчених з країн Євросоюзу, Азії, Канади, Білорусі та України. Міжнародне журі оцінювало роботи у сфері медицини, фізики та екології.

У яких науках українці виявилися сильнішими - розповість наша кореспондентка з Естонії Віра Коник:

"Дипломи переможцям міжнародного конкурсу молодих науковців вручала президент Естонії Керсті Кальюлайд, відзнаку з рук глави Естонської держави отримала і киянка Яна Жабура. Міжнародне журі відзначило українську студентку другою премією за роботу в галузі інженерії – робот, який сконструювала Яна, вразив вчених. За словами українки, її пристрій можна використовувати як на підприємствах, так і в побуті.

Спеціальним призом відзначений і другий член української команди, студент ліцею з Чернівців Микола Веремчук за дослідження у галузі фізики. В інтерв’ю Українському радіо молоді науковці зізналися, що ще не визначилися зі своєю подальшою науковою кар’єрою.
 
Поїздку української команди на престижний конкурс організував Національний центр "Мала академія наук". Представник цієї установи, кандидат технічних наук Олександр Юров наголосив, що до цього успіху Мала академія йшла кілька років і сьогодні він дуже задоволений своїми підопічними. За словами пана Юрова, в Україні потрібно створювати умови для більш масового залучення молоді до наукових досліджень".

Віра Коник з Таллінну для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!