У Львові перевірять продовольчі ринки (Аудіо)

У Львові перевірять продовольчі ринки (Аудіо)

У Львові представники Держпродспоживслужби, міського управління з надзвичайних ситуацій, поліції та громадських організацій проведуть рейдові перевірки на всіх продовольчих ринках, щоб з’ясувати, наскільки там дотримуються санітарних вимог, і наскільки якісні продукти там продають.
 

Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:
                
"Причиною цих перевірок стало масове отруєння зараженою збудниками сальмонельозу копченою рибою, яку люди купували на ринку "Привокзальному". Як з’ясувалося, офіційно продавець торгувала спеціями, а рибу в антисанітарних умовах готувала у своєму гаражі та продавала на ринку з-під поли. В результаті такого "підприємництва" 65 людей опинилися в інфекційній лікарні.

Тепер відповідні фахівці, поліція та громадські активісти перевірять усі продовольчі ринки Львова, - а їх у місті працює близько 20-ти, - розповів начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Віктор Іваніцький.

У першу чергу, головна увага буде "Привокзальному" ринку, бо саме там виникла проблема. Але паралельно плануємо перевіряти всі ринки – це буде комплексна перевірка всіх ринків. І коли йде громадськість, власники пускають на перевірки. Це сильно впливає, і цей пункт я вписав тому, що це дає можливість для перевірки.

Тимчасом зловмисниці, яка готувала та продавала заражену сальмонелою рибу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, яке передбачає від 5-ти до 8-ми років позбавлення волі".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!