Про Лесю Українку знімуть фільм-біографію

Про Лесю Українку знімуть фільм-біографію

У байопіку з робочою назвою "Узлісся" буде відображена історія життя поетеси з ранніх років до останніх днів.

Про це повідомляє Ліга.

Україна у співпраці з іншими країнами зніме фільм-біографію про життя поетеси Лариси Косач-Квітки, відомої під псевдонімом Леся Українка. Сценарій байопіку з робочою назвою "Узлісся" був відібраний для участі в програмі для сценаристів ScripTeast. У картині буде відображено історію життя Лесі з ранніх років до останніх днів.

Додамо, що креативним продюсером і автором ідеї фільму виступила Юлія Синькевич (JS Films, генпродюсер Одеського міжнародного кінофестивалю), а співпродюсером - Марія Москаленко (FX FILM Georgia). Сценарій байопіку написала Олександра Лавренчук.

"Задумка зняти фільм про Лесю Українку виникла зовсім спонтанно, коли ми з Марією Москаленко, співпродюсером картини, проїжджали повз Сурамі (селище в Грузії - ред.), де і померла поетеса. Мені здавалося, що вже напевно є фільми про долю Лесі Українки та ця тема лежить на поверхні, але, вивчаючи безліч матеріалу, присвяченого творчості поетеси, я зрозуміла, що про неї практично немає фільмів - єдиний ігровий "Іду до тебе" був знятий в 1971 році", - розповіла Синькевич.