Ранкове шоу на Українському радіо Культура формуватиме мистецько-культурну матрицю дня

Ранкове шоу на Українському радіо Культура формуватиме мистецько-культурну матрицю дня

У новому сезоні, з 2 жовтня, слухачі радіо Культура (УР-3) - третього каналу Суспільного мовника – матимуть змогу чути нове ранкове шоу "Культура.live" з 8.00 до 10.00.

"З якої ноги, в якому настрої і з яким передчуттям дня ви прокинулися, так і складатиметься подальший ваш день. Завдання програми зацікавити і захопити аудиторію через жанрову різноманітність, динаміку, оптимістичний настрій, створивши позитивну картину, своєрідну культурну матрицю дня, де кожен знайде для себе культурно-мистецьку подію, яка "зробить" його день. І якщо такої події не знайдеться "в живу", то чом би не відвідати її віртуально, адже через ранкове шоу ми будемо анонсувати передачі радіо Культура поточного дня. Приміром, радіовиставу, трансляцію концерту, цікаву програму із залученням непересічної особистості", - зауважила продюсерка прямих ефірів радіо Культура Наталія Грабченко.

Три пари ведучих – Людмила Ляхевич та Валентин Махначов, Наталія Грабченко з Василем Шандром, й Андрій Любич та Марія Вовчок й Діана Чорноус наповнюватимуть прямоефірне шоу цікавими анонсами події зі світу музики, літератури, театру, кіно, образотворчого і народного мистецтва, моди і дизайну, мистецького, молодіжного авангарду, альтернативного мистецтва, залучаючи всі регіони України. Мова йтиме про фестивалі, конкурси, концерти, прем’єри вистав, книжкові та інші форуми.

Радіо Культура прагне стати культурним порталом, куди збігатиметься інформація з усіх регіонів України і оперативно подаватиметься слухачеві.

"Культурне життя сконцентроване не лише в столиці. У регіонах відбувається багато цікавих подій. Ми співпрацюємо вже, й маємо на меті цю тенденцію продовжувати, включати регіональних журналістів суспільного в прямоефірне шоу, а також давати в ефір їхні тематичні радіоматеріали. От, до прикладу, під час фестивалю театральних дебютів "Тернопільські театральні вечори" ми робили включення, у рубрику "Авансцена. Театральна афіша", тернопільської журналістки з місця події. Це було надзвичайно жваво й цікаво", - підкреслила ведуча третього каналу Суспільного радіо Наталія Грабченко.

Крім того, ранкове шоу залучатиме до культурного дискурсу більш молоду аудиторію. На сьогодні, молодь можна бачити в операх, на джазових фестивалях, вечірках і тусовках. Програма давати поживу і для них. Кожен зможе обрати для себе цікаву подію і сформувати свій вечір.

Ефір триватиме з понеділка по п’ятницю з 8.00 по 10.00. Слухайте ранкове шоу "Культура.live" у прямому ефірі з 2 жовтня.

Довідка: "Українське радіо" - радіоплатформа суспільного мовника України Національної суспільної телерадіокомпанії. Радіо мовить з 1924 року і є одним із найстарших радіомовників світу. "Українське радіо" мовить на трьох каналах: Першому – розмовному новинному суспільно-політичному, Другому – молодіжному музично-розмовному радіо "Промінь", Третьому – мистецько-просвітницькому радіо Культура та має редакції програм англійською, німецькою, румунською та російською мовами.