Гройсман: зробимо все, аби максимально швидко відновити нормальне життя в Калинівці

Гройсман: зробимо все, аби максимально швидко відновити нормальне життя в Калинівці

Ключове завдання всіх служб, які працюють у Калинівці Вінницької області, де напередодні сталася масштабна пожежа на складах з боєприпасами, - це безпека громадян.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час відвідання Калинівки, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Для нас головне – забезпечити безпеку громадян, тому була організована термінова евакуація із усіх міст, які можуть бути потенційно уражені уламками від вибухів боєприпасів", - зазначив Голова Уряду. Він додав, що військові та рятувальники ДСНС працюють над тим, аби локалізувати пожежу і максимально швидко ліквідувати вибухи. Це дасть мождивість зайти на територію і обстежити її на наявність уламків і відразу перейти на відновлення території, які були ушкоджені, в тому числі вибуховими хвилями.

"Ми облітали територію займання, - вона серйозна, але наголошую, - усі служби працюють над тим, щоб ситуація була локалізована і ліквідована. Ми це зробимо. Всі служби сьогодні працюватимуть стільки, скільки потрібно, 24 години на добу, щоб чимшвидше вирішити НС", - зазначив Гройсман. Він також запевнив, що буде зроблено усе можливе, аби максимально швидко "відновити нормальне життя".

Прем'єр-міністр нагадав, що розміщені пункти для тимчасового перебування людей, які евакуйовані з можливих територій ураження.

Зазначимо: 26 вересня близько 22:00 надійшла інформація про вибухи боєприпасів на військових складах Міністерства оборони України, розташованих поблизу Калинівки Вінницької області. Відомо, що займання сталося на 48-му арсеналі - базі зберігання боєприпасів ЗСУ у Вінницькій області, за декілька кілометрів від Калинівки. За даними, наявними у відкритих джерелах, на арсеналі зберігається 188 тисяч тонн боєприпасів. Площа арсеналу близько 60 гектарів.