Бойовики продовжують обстрілювати території довкола Авдіївки

Бойовики продовжують обстрілювати території довкола Авдіївки

Проросійські найманці продовжують порушувати режим тиші.

Про це передає 24 канал.

Терористи з мінометів обстріляли житлові квартали у Мар'їнці. Пошкодили 7 будинків місцевих мешканців. На щастя, ніхто не постраждав. Проте, снаряди потрапили у будинки, господарчі споруди та у городи. Під вогнем бойовиків були також позиції українських військових в районі Авдіївки та Майорська.

Дачне містечко під Авдіївкою – вже лише руїни. Будь-яка висока будівля – орієнтир для ворожого вогню. І цей же вогонь систематично нищить усе довкола. Як і по всьому фронту – засвітла тут оманливо тихо.

На рубежах бригада перебуває вже майже рік. Одна з тутешніх позицій має промовисту назву "Гудермес".

Військовий з позивним "Дим" кілька днів тому повернувся з лікарні на передову. За 5 місяців на цьому посту його двічі поранило. Першого разу куля ковзнула по спині. На згадку залишився шрам і подертий бронежилет. Друге поранення було вже набагато серйознішим. Куля і досі в його тілі. В печінці. "Ну пробували діставати її. Були операції, був місяць в госпіталі, але сказали, краще хай там побуде, тому що, якщо дістати – може бути набагато гірше", – розповів військовослужбовець ЗСУ "Дим".

За рік на Гудермесі, у позиційній війні полягло 5 вояків. Більші втрати в бригади були лише під час зимового загострення – тоді загинули 12 воїнів. Зараз – чергове затишшя.