Прем'єр обіцяє безпрецедентне в Європі зростання економіки України

Прем'єр обіцяє безпрецедентне в Європі зростання економіки України

Україна демонструватиме безпрецедентне в Європі і, можливо, у світі, економічне зростання, в зв'язку з чим інвестиційна привабливість країни є високою.

Про це очільник Уряду Володимир Гройсман заявив під час Інвестиційного форуму в Києві, повідомляє УНІАН.

"Закликаю всіх інвестувати, тому що навряд чи ми зможемо знайти на карті сучасної Європи і навіть світу країни, які можуть забезпечити таке економічне зростання, яке демонструватиме Україна", - наголосив Прем'єр.

За його словами, Уряд працюватиме над тим, щоб кожна інвестиція в економіку України стала успішною. Інвестиційна діяльність, дерегуляція, створення нормального    бізнес-клімату залишаються пріоритетами для Уряду. Гройсман нагадав, що нині функціонує створений Урядом Офіс супроводження інвестицій.

Крім того, орієнтиром для України має бути світовий показник, відповідно до якого туризм займає 10% у структурі ВВП, наголосив Володимир Гройсман.

"Потенціал розвитку Києва, міста з півторатисячною історією, є необмеженим. У 2018 році ми виходимо на економічне зростання +3%. У номіналі це означає, що наступного року буде вироблено на мільярди більше товарів і послуг", - сказав Гройсман.

Він висловив думку, що зростання може бути і більшим, ніж 3%, для цього є всі можливості.  "Нам потрібні інвестиції, ці інвестиції мають спрямовуватися, у тому числі, на розвиток туристичного потенціалу. У багатьох країнах світу туризм займає у структурі ВВП близько 10%. Зрозуміло, що Україні є до чого прагнути, але ми можемо дуже швидко наростити участь туризму в розвитку нашої економіки", - зазначив Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Інвестиційний форум Києва - щорічна платформа для міської влади та бізнес спільноти для обговорення спільних проектів та залучення інвестицій. Подія відбувається під патронатом Київської міської державної адміністрації.

Цьогоріч Форум фокусується на майбутньому Києва як міжнародного туристичного напрямку та інвестиціях в інфраструктуру міського туризму.

У заході беруть участь майже 500 представників бізнесу та інвестиційної спільноти, центральних і міських органів влади.