Геращенко спростував інформацію "Amnesty International"

Геращенко спростував інформацію "Amnesty International"

Секретар комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко заявляє, що переговори щодо постачання зброї до Південного Судану велися за часів президентства Януковича.

Про це Геращенко заявив в ефірі "5 каналу".

"Ця інформація у звіті "Amnesty International" не відповідає дійсності. Українська державна корпорація "Укрінмаш" зробила відповідну заяву і опублікувала свою офіційну відповідь англійською, яку надала місяць тому "Amnesty International". "Укрінмаш" відповів, що були перемовини у 2012 - 2013 роках, але контракт так і не був реалізований. Перемовини велися за часів влади Януковаича. На мій погляд, "Amnesty International" вчинила дуже нечесно - у них була офіційна відповідь від української державної компанії, де наведені всі факти", - наголосив Геращенко.
 
МЗС, США, наші європейські партнери отримали дипломатичними каналами офіційну інформацію з цього приводу. Цей інцидент буде вичерпаний, але довіра до "Amnesty International" підірвана, переконаний народний депутат.

Нагадаємо, 25 вересня, міжнародна правозахисна організація "Amnesty International" в Україні заявила про причетність України до незаконного постачання зброї до Південного Судану.

У новому звіті організації наводилися докази причетності України до незаконного постачання зброї до Південного Судану, де її використовують для вбивств тисяч мирних жителів.

Як стверджують правозахисники, у 2014 році "Укрінмаш" підписав контракт із ОАЕ на поставку тисяч кулеметів, мінометів, РПГ і мільйонів боєприпасів до Південного Судану.

У свою чергу, державна фірма "Укрінмаш" спростувала твердження Міжнародної правозахисної організації "Amnesty International" про нібито постачання Україною зброї до Південного Судану.