Україна і Ізраїль створюють зону вільної торгівлі

Україна і Ізраїль створюють зону вільної торгівлі

Наприкінці вересня відбудуться переговори України з Ізраїлем про створення зони вільної торгівлі між країнами.

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомила торговий представник України Наталія Микольська.

"Щодо Ізраїлю - у нас відбудеться раунд переговорів наприкінці вересня. Ми досить активно попрацювали між раундами переговорів у режимі відеоконференцій і готові до того, щоб зосередити всю свою увагу на чутливих тарифних питаннях, які у нас залишилися. Тому з повною готовністю їдемо до Ізраїлю з нашою переговорної групою, і сподіваємося, що у нас будуть хороші результати", - повідомила торговий представник.

Микольська наголосила, що Україна веде також консультації з Туреччиною про чутливі блоки в рамках потенційної угоди про вільну торгівлю, і висловила сподівання на входження в режим переговорів у найближчому майбутньому.

Нагадаємо, очільник Уряду Володимир Гройсман заявляв, що Україна зацікавлена завершити переговорний процес щодо Угоди про створення зони вільної торгівлі з Ізраїлем до кінця 2017 року.

За даними Мінекономрозвитку України, основні статті українського експорту до Ізраїлю:  зернові культури - 44,1%, чорні метали - 26,4%, продукція харчової промисловості - 9,8%.

Основні статті імпорту з Ізраїлю в Україну: продукція нафтохімії (41,4%), хімічна продукція (17,4%), пластмаси та полімерні матеріали (7,1%).