Турчинов занепокоєний збільшенням кількості російської зброї

Турчинов занепокоєний збільшенням кількості російської зброї

 

 

На непідконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей щодня спостерігається збільшення кількості зброї та боєприпасів, які завозяться з Росії.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час зустрічі з делегацією парламенту Канади на чолі з головою оборонного комітету Стівеном Фюром, повідомляє прес-служба РНБО.

"Ми розуміємо, чому Путін проти збройної місії ООН, яка б контролювала кордон із Росією. Тому що тільки перекривши кордон можна зупинити завезення військових зброї та боєприпасів із Росії до окупованої території", - наголосив секретар РНБО.

Він також констатував: поки не буде встановлений контроль за кордоном, Росія продовжуватиме війну.

Секретар РНБО звернув увагу співрозмовників на те, що що під час російсько-білоруських штабних навчань "Запад-2017" Кремль продемонстрував готовність до наступальної війни.

Cпіврозмовники обговорили ситуацію на Сході України, проблему нарощення в Криму військового потенціалу РФ, її домінування в Чорноморському басейні, питання реформування сектору безпеки і оборони України та співпрацю між двома країнами у військово-технічній сфері.

Додамо, секретар РНБО зауважив, що Україна розглядає Канаду не просто як стратегічного партнера, а як друга. У свою чергу, Стівен Фюр запевнив, що Канада завжди готова всіляко допомагати Україні.