Навчання "Захід-2017" завершились (Аудіо)

Навчання "Захід-2017" завершились (Аудіо)

В останній день спільних білорусько-російських стратегічних навчань "Захід-2017", основна увага була прикута до полігону Борисова. Тут за одним з головних епізодів маневрів, що завершуються, спостерігав Президент Білорусі - Головнокомандувач Збройних Сил Олександр Лукашенко.

На полігоні у Борисові перебуває і наш власний кореспондент Павло Шаройко:

"З оглядового майданчика Президент Білорусі спостерігав взаємодію військ в умовах бою. Попередньо очікувалося, що під час фінальної частини навчань очільники Російської Федерації та Республіки Білорусь спільно відвідають один з полігонів, але потім глави держав вирішили стежити за навчаннями кожний у своїй країні. За словами керманича Білорусі, вони домовилися, що його російський колега слідкуватиме за перебігом навчань на півночі, а він - у центрі, аби за словами Олександра Лукашенка, ширше охопити навчання.

Деякі спостерігачі пов'язують те, що лідери Білорусії та Росії дивитимуться маневри порізно з інцидентом у перший день, 14 вересня, коли прес-служба Західного військового округу Міноборони РФ повідомила про перекидання до Білорусі танкового батальйону.

Олександр Лукашенко також вкотре пообіцяв, що всі війська, котрі брали участь у навчаннях "Захід-2017", повернуться у місця свого постійного перебування.

Побоювання ж країн-сусідів з приводу того, що російські війська після завершення навчань можуть залишитися у  Білорусі, він відповів, цитую: "Із задоволенням прокоментую через деякий час - коли всі війська будуть в місцях постійної дислокації, і білоруські і російські", - кінець цитати".


Павло Шаройко, з Мінська для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!