У Харкові закінчилася сесія міськради (Аудіо)

У Харкові закінчилася сесія міськради (Аудіо)

У Харкові закінчилася 14-та сесія міської ради, на яку не допустили частину депутатів. Ще до її початку під будівлею міськради зібралися люди, які вимагали забезпечення законного права харків'ян бути присутніми на сесіях.
 

Про свої враження від почутого та побаченого в сесійній залі - наша кореспондентка Віталіна Зіньківська:
                
"Посилені кордони поліції біля всіх входів до будівлі Харківської Міськради, пікетники з плакатами, активісти громадських організацій, дві спецмашини для перевезення затриманих та зачинені вхідні двері – так почалася сьогоднішня сесія. Те, що близько десяти колег залишилося поза сесійною залою, харківських депутатів аж ніяк не засмутило. Їх цілком влаштувало пояснення, надане міським головою Геннадієм Кернесом.

За відсутності опозиційних колег харківські депутати працювали ударними темпами. За півтори години прийняли без зайвих дискусій 63-и рішення – по півтори хвилини на кожне. Зокрема, витрати на ремонт житлового фонду збільшені на 95,5 мільйонів гривень. І така ж саме сума виділена, за словами депутата Олени Ворони, і на будиночок для жирафа у зоопарку.

А ще на сьогоднішній сесії – ніби насміх – прийнято міську цільову програму "Громадський бюджет (бюджет участі) Харкова на 2018-21 роки". Під цю програму, напевне, знайдуть якусь іншу громадськість, а не ту, що сьогодні залишилася перед зачиненими дверима з відкрученими ручкам".

Віталіна Зіньківська з Харкова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!