Жертвами рабства стали понад 40 мільйонів людей

Жертвами рабства стали понад 40 мільйонів людей

У 2016 році у світі налічувалося 40,3 мільйона жертв сучасного рабства, 71% із них - жінки.

Про це інформує DW.

Про це йдеться у звіті Міжнародної організації з міграції (МОМ), Міжнародної організації праці (МОП) та правозахисного фонду Walk Free, оприлюдненому в Берлініу вівторок, 19 вересня. Це вперше, коли ці три організації дали спільну оцінку проблеми сучасного рабства.  За цими даними, близько 15 мільйонів осіб перебували у примусовому шлюбі, третина з них - неповнолітні. П'ять мільйонів осіб перебували у сексуальному рабстві. Решта - жертви примусової праці, зокрема часто на будівництві або в сільському господарстві.

Експерти міжнародних організацій наголошують, що задіяні у примусових роботах "виробляють частину їжі, яку ми їмо, і одяг, який ми носимо, вони прибирають у будинках, в яких багато з нас живуть або працюють".  Із загальної кількості жертв сучасного рабства 10 мільйонів - неповнолітні. Найбільше неповнолітніх рабів - в Африці, однак велика кількість також в Азії та Океанії.

МОМ, МОП і Walk Free закликали до вдосконалення державного регулювання у сфері міграції та прав працівників задля того, щоб подолати проблему сучасного рабства. Автори звіту зазначили, що їхні підрахунки - це стримана оцінка.