У Луцьку перевірять всі ліфти (Аудіо)

У Луцьку перевірять всі ліфти (Аудіо)

У Луцьку після смерті 28-річної жінки через несправність ліфта вирішили позапланово перевірити весь ліфтовий парк міста.
   

Розповідає наша кореспондентка Світлана Мех:
                
"До 80 ліфтів у житловому фонді мста, які відпрацювали граничний термін, нині вже виведені з експлуатації тобто відключені і чекають висновків експертів, Перевірку ліфтів, як виявилося, здійснює підприємство, яке їх обслуговує. Це - "Волинь ліфт", під наглядом, так би мовити якого більшість ліфтів у Луцьку, в тому числі й  ліфт, в якому нещодавно смертельно травмувалася жінка.

За словами заступника директора підприємства Василя Стафійчука, половина міських ліфтів відпрацювали 25 і більше років. Після позапланової перевірки їх і далі експлуатуватимуть, - зазначає Стафійчук.

Ремонтувати ліфти у Луцьку згідно рішенням міськради будуть на умовах спів фінансування - 70%- кошти міського бюджету і 30%- жителів міста. Продовжує начальник департаменту Житлово-комунального господарства міськради Юрій
Крась.

Коли запрацюють всі відімкнені ліфти сказати не береться ніхто, адже для цього потрібно не лише мати висновок експертів, а й провести збори жителів будинку, подбати про проектно-кошторисну документацію, укласти відповідний договір і найголовніше знайти кошти".

Світлана Мех, Луцьк, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!