Протиопікова кампанія стартувала у Львові (Аудіо)

Протиопікова кампанія стартувала у Львові (Аудіо)

У Львові стартувала інформаційно-профілактична кампанія, спрямована на запобігання опікам у дітей. Адже щороку тут зазнають важких опіків близько 700-т дошкільнят.
 
Інформує наша кореспондентка Наталія Козачук:
              
"За частотою опікові травми займають друге місце серед дитячого травматизму. Найчастіше в зоні ризику перебувають діти віком від одного до п’яти років, яких батьки залишають без нагляду. Так трапилося і з однорічним Миколкою, мама якого лише на мить відволіклася від дитини. Потягнув молоко гаряче зі столу на ніжку. Операцію робили - пересадку, бо сильний опік був, розповідає мама.

Цього року вже 350 дітей потрапили до опікового центру Львівської міської клінічної лікарні. Вісімдесят відсотків опіків трапилися на кухні.

Потрібно пам’ятати, що не треба пити гарячий чай чи каву, тримаючи дитину на руках. Не можна залишати на краю столу чашку чи чайник, бо дитина може потягнути і обпектися. Не використовувати, якщо у вас маленька дитина, скатертину, кінці якої звисають, бо дитина може потягнути вилити на себе те, що стоїть гаряче на столі. Ніколи не залишайте баняки чи каструлі з окропом на підлозі, пояснює начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

В дитячих садочках та школах батькам роздаватимуть інформаційні буклети, а в поліклініках, жіночих консультаціях та школах відповідального батьківства з ними проводитимуть відповідні бесіди, спрямовані на запобігання опікам у дітей".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!