США може надати Україні летальну зброю (Аудіо)

США може надати Україні летальну зброю (Аудіо)

Президент Петро Порошенко прибув з робочим візитом до США, під час якого планує виступити на 72-ій Генасамблеї ООН, та зустрітись з американським лідером і сенаторами. Свій візит глава держави розпочав з відвідин військової академії "Вест Пойнт", де прокоментував рішення Сенату США  про надання Україні летальної зброї.

З подробицями наша американська кореспондентка Аліса Прожогіна:

"Під час свого виступу у вельми відомій та  престижній військовій академії США "Вест Пойнт" президент України Петро Порошенко заявив про те, що рішення США про надання летальної зброї допоможе Україні звільнити Донбас і повернути українські території.

Глава  держави також зазначив, що військова допомога з боку Сполучених Штатів дозволила значно скоротити число загиблих на сході України. Він також вважає, що надання Україні оборонного озброєння є юридичним інструментом захисту української позиції, коли будуть розглядатися злочини РФ в міжнародному суді в Гаазі.

Як відомо, за кілька годин до виступу Петра Порошенка у військовій академії стало відомо, що Сенат Сполучених Штатів схвалив проект бюджету на потреби національної безпеки, який передбачає, зокрема, виділення Україні летального озброєння, а також 500 мільйонів доларів для підтримки Києва в сфері безпеки.

Новий законопроект, схвалений Сенатом, передбачає і положення, що дозволяють використовувати американський оборонний бюджет для реабілітації військових з України в госпіталях Сполучених Штатів".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!