Українці матимуть можливість побачити нове німецьке кіно

Українці матимуть можливість побачити нове німецьке кіно

12 жовтня в Україні стартує щорічний фестиваль "Нове німецьке кіно 2017".

Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік".

До програми кіноогляду, який проводить "Goethe Institut" в Україні спільно з компанією "Артхаус Трафік", увійшли шість фільмів.

Фестиваль відкриває драма Фатіха Акіна "На межі". За роль жінки, яка через теракт втрачає своїх сина і чоловіка, виконавиця головної ролі Діане Крюгер була названа найкращою актрисою 70-го Каннського кінофестивалю. Крюгер присвятила свою премію усім жертвам терористичних атак. Картину було обрано від Німеччини для участі у конкурсі на здобуття премії "Оскар" за найкращий неангломовний фільм – "На межі" називають одним із фаворитів премії.

На фестивалі "Нове німецьке кіно 2017" представлено три картини з програми Берлінського кінофестивалю. "Школа №3" - історія дорослішання 13 учнів школи №3 міста Миколаївка Донецької області, які пережили війну. Фільм Георга Жено і Лізи Сміт, знятий у копродукції України та Німеччини, отримав Ґран-прі паралельної конкурсної програми Берлінале Generation 14+.

"24 тижні" – історія трагічного вибору вагітної жінки, яка дізналася про патологію в розвитку своєї майбутньої дитини. У Берліні драма Анни Зазори Берашед удостоїлася премії Гільдії німецького арт-хаусу.

Документальна стрічка "Бойс" Андреса Ваєля, що претендувала на "Золотого ведмедя", розповість про Йозефа Бойса – німецького художника, одного з головних теоретиків постмодернізму.

"Я і Камінські" – нова робота Вольфганга Беккера, автора трагікомедії "Гуд бай, Ленін!". Картина розповідає про арт-журналіста, який працює над біографією видатного художника Мануеля Камінські, що прославився своєю сліпотою. Несподівано герой виявляє непрямі підтвердження того, що незрячість художника може бути удаваною. Як і у випадку з "Гуд бай, Ленін!", головну роль у фільмі Беккера виконав Даніель Брюль.

Ретро-комедія "Одного разу в Німеччині" перенесе глядачів у післявоєнний Франкфурт і розповість історію Давида Берману і його друзів, які, переживши переслідування нацистів, мріють виїхати в Америку. У головній ролі – Моріц Бляйбтрой, зірка фільмів "Достукатися до небес" і "Біжи, Лола, біжи".

Нагадаємо, "Нове німецьке кіно" – один із найстаріших кінооглядів в Україні, які представляють кінематограф своєї країни: в 2017 році він відбудеться в 23-й раз. Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.