Директора табору "Вікторія" арештували без права застави

Директора табору "Вікторія" арештували без права застави

Київський районний суд міста Одеси ухвалив рішення взяти під варту директора комунального позашкільного навчального закладу "ОМД ОСК "Вікторія" Петроса Саркісяна, де сталася 16 вересня пожежа і загинуло 3 дітей, строком на 2 місяці без права застави.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Київський районний суд міста Одеси взяв під варту директора комунального позашкільного навчального закладу "ОМД ОСК "Вікторія", якого підозрюють у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.270 КК України, а саме порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, яке спричинило виникнення пожежі, що спричинила загибель людей та майнову шкоду в особливо великих розмірах", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору "Вікторія", в якому на той момент перебували понад 40 дітей. Внаслідок пожежі загинули двоє дітей, поліція продовжує пошуки третьої дівчинки, яка зникла після пожежі.

За попередніми висновками, причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки. За фактом пожежі відкрили кримінальне впровадження за ознаками ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Затримано директора дитячого табору.

Крім того, співробітники поліції затримали і спільно з прокуратурою повідомили про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку.

В управлінні з надзвичайних ситуацій в Одеській області зазначили, що в таборі вже кілька місяців не працювала протипожежна сигналізація.