КНДР прагне досягти військового паритету зі США

КНДР прагне досягти військового паритету зі США

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що КНДР прагне досягти військового паритету зі Сполученими Штатами Америки.

Про це повідомляє Reuters.

"Наша кінцева мета - досягти реального військового паритету з США, щоб американська влада не наважувалася говорити про військовий варіант вирішення конфлікту навколо Північної Кореї", - підкреслив лідер КНДР.

Додамо, що Кім Чен Ин особисто оглянув балістичну ракету Hwasong-12 перед запуском 15 вересня. "Бойова ефективність і надійність Hwasong-12 були ретельно перевірені", - заявив він, додавши, що мета КНДР завершити формування своїх ядерних сил майже досягнута.

Як повідомлялося, 11 вересня всі 15 держав - членів Ради Безпеки ООН, включно з Росією та Китаєм, схвалили новий проект резолюції про введення додаткових санкцій проти КНДР. Документ
передбачає повну заборону на ввезення з Північної Кореї текстильної продукції, а також обмежує продаж Пхеньяну нафтопродуктів двома мільйонами барелів на рік.

Додамо, що Пхеньян здійснив черговий запуск балістичної ракети 15 вересня. Вона рухалася в бік Тихого океану і, перелетівши територію Японії, впала приблизно за 2000 кілометрів на схід від острова Хоккайдо.