Ціна газу для населення не підвищиться

Ціна газу для населення не підвищиться

Уряд не бачить об’єктивних підстав для підвищення ціни газу для населення, але веде переговори з МВФ, під час яких інформує фонд про виконання його вимог Україною.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон на першому засіданні Координаційного центру із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії, повідомляє Укрінформ.

"На сьогодні немає об’єктивних підстав на підвищення ціни газу для населення. Ведуться перемовини з МВФ про те, що Україна виконала вимоги МВФ. Зобов’язання, підписані з МВФ, будуть виконані", - сказав Кістіон.

Раніше перший заступник глави МВФ Девід Ліптон заявив, що ціни на газ в Україні дуже низькі порівняно з сусідніми країнами.

У першому засіданні Координаційного центру із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії беруть участь голова НКРЕКП Дмитро Вовк, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, заступник глави Адміністрації Президента України, секретар Національної ради реформ Дмитро Шимків, керівник "Укренерго" Всеволод Ковальчук, директор ДП "Енергоринок" Юрій Гнатюк, представники міжнародної експертної спільноти та громадськості від України.