Росію можуть відсторонити від Олімпіади-2018

Росію можуть відсторонити від Олімпіади-2018

Національні антидопінгові організації (NADO) заликали Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відсторонити Росію від участі в Олімпійських іграх 2018 року у Пхенчхані.  

Про це повідомляє "Guardian" з посиланням на заяву NADO.

"Провідні світові антидопінгові агентства об'єдналися з вимогою, щоб Росію відсторонили від участі на зимових Олімпійських іграх наступного року у Пхенчхані", - йдеться у повідомленні. На думку членів NADO, неможливість провести ретельне розслідування у справі приймання допінгу спортсменами з Росії є явною небезпекою для "чистих" спортсменів у всьому світі, у тому числі на зимових іграх 2018 року. "У нас є серйозні сумніви, що Олімпійські ігри 2018 року будуть чистими через неповне розслідування застосування допінгу російськими спортсменами на Олімпійських іграх у Сочі 2014 року і з урахуванням недостатніх результатів тестування
російських атлетів за останні чотири роки", - наголошується у заяві NADO. Члени антидопінгових організацій також закликали Росію взяти на себе відповідальність за "шахрайські дії", детально описані у доповіді Річарда Макларена, в якій стверджувалося, що понад тисячу російських спортсменів виграла за допомогою приймання спонсорованого державою допінгу у період між 2011-м і 2015 роками.  

Нагадаємо, що в грудні 2016 року незалежна комісія WADA під керівництвом канадського фахівця Річарда Макларена встановила, що понад тисячу російських спортсменів у 30 видах спорту могла бути причетними до маніпуляцій з позитивними допінг-пробами. Після цього МОК створив спеціальну комісію для розслідування застосування допінгу атлетами з РФ, які виступали на зимовій Олімпіаді 2014 року в Сочі, а також літніх Іграх у Пекіні 2008 року та в Лондоні 2012 року.