На Херсонщині затримали групу іноземців зі зброєю та підробними документами

На Херсонщині затримали групу іноземців зі зброєю та підробними документами

У селищі Чорнобаївка Білозерського району Херсонщини під час обшуку одного з приватних домоволодінь було затримано вісім уродженців інших держав, підозрюваних у розбої.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.
   
Вилучено зброю, боєприпаси та вибухівку. "Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Управління карного розшуку обласного главку поліції отримали інформацію, що мешканці одного з населених пунктів Білозерського району можуть бути причетні до скоєння розбійного нападу. Отриману інформацію поліцейські ретельно перевірили. В результаті проведення санкціонованих обшуків працівники поліції виявили та вилучили арсенал зброї та боєприпасів", - йдеться у повідомленні.    
Представниками міграційної та прикордонної служб затримали вісьмох чоловіків - уродженців іноземних держав віком від 28 до 45 років. Під час обшуку поліцейські виявили та вилучили саморобний вибуховий пристрій, автомат Калашнікова "АК-74У", снайперську гвинтівку, гвинтівку іноземного виробництва "ТІККА", три пістолети марки "Глок", пістолет Макарова та понад 500 набоїв до зброї, 6 гранат, глушники, тепловізори, прилади нічного бачення, військову форму, балаклави та грошові кошти, отримані злочинним шляхом, у сумі понад 36 тисяч доларів США. Також у затриманих виявлені особисті документи, "які викликають сумнів у справжності", зазначили в поліції.  

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне воводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).