Євросоюз поки що не може запропонувати Україні членство в ЄС

Євросоюз поки що не може запропонувати Україні членство в ЄС

Європейський Союз переживає внутрішні проблеми і поки що не зможе запропонувати Україні та іншим країнам Східного партнерства перспективу членства в ЄС.

Про це заявив екс-прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс під час брифінгу в Києві, повідомляє УНІАН.

"На жаль, наскільки ми знаємо, зараз, будучи членом Європейського Союзу, всю ситуацію зсередини, і бачачи, що ЄС переживає проблеми з Brexit, біженцями і так далі, поки що ми не бачимо того, щоб Україні або іншим державам Східного партнерства найближчим часом запропонували перспективу членства в Європейському Союзі. Ми цю реальність розуміємо і боремося за те, щоб Україна та інші країни Східного партнерства отримали перспективу членства, але ми із занепокоєнням дивимося на ту реальність, що така перспектива поки що не буде запропонована", - сказав Кубілюс.

За словами екс-прем'єра Литви, країнам на шляху реформ необхідна реальна мотивація для їх проведення, оскільки позитивні зміни часто в короткостроковій перспективі є хворобливими.

Нагадаємо, 7 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що курс України до Європейського Союзу та НАТО очевидний і незворотній.

Угода про асоціацію між Україною та ЄС, що передбачає елементи політичної інтеграції та створення зони вільної торгівлі, офіційно набула чинності 1 вересня. Водночас угода не надає Україні перспективи членства в ЄС.