На хабарі погорів високопосадовець "Укрзалізниці"

На хабарі погорів високопосадовець "Укрзалізниці"

СБУ затримала першого заступника начальника одного із департаментів ПАТ "Укрзалізниця" під час отримання хабара у 300 тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що чиновник за підтримки нещодавнього топ-менеджменту "Укрзалізниці" вимагав 300 тисяч доларів США за вирішення питання щодо призначення на керівну посаду в одній із філій товариства", - зазначається у повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали посадовця в одному з київських ресторанів під час отримання першого "траншу" у 70 тисяч доларів. Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

СБУ наголошує: викриття чиновника відбулося за допомогою Департаменту безпеки Укрзалізниці. Нове керівництво товариства надає всебічну підтримку правоохоронцям у розслідуванні інших можливих епізодів протиправної діяльності затриманого, зазначили у спецслужбі.  

Тим часом заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк у Facebook назвав ім'я затриманого посадовця. За його інформацією, це перший заступник начальника департаменту аудиту та контролю ПАТ "Українська залізниця" Вахтанг Джакелі.