Сесія Генеральної Асамблеї ООН розпочала роботу (Аудіо)

Сесія Генеральної Асамблеї ООН розпочала роботу (Аудіо)

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку почала роботу 72-га сесія Генеральної Асамблеї. Сюди з’їхалися лідери майже ста держав. Президент України Петро Порошенко також виступить на  засіданні Генасамблеї. Він порушить питання миротворчої місії на Донбасі.

Що ще буде в центрі уваги сесії – наша кореспондентка у США - Аліса Прожогіна:

"Відкриваючи 72 сесію Генеральної Асамблеї ООН, її голова Мирослав Лайчак висловив надію, що нинішня сесія внесе важливий вклад у зміцнення миру і безпеки на планеті. Він попередив, що протягом року країнам належить багато попрацювати, зокрема у підготовці першого міжурядового договору з проблем міграції. Крім того, Лайчак нагадав, що 20 вересня буде відкрито для підписання Договір про заборону ядерної зброї, а пізніше наприкінці цього року буде укладено угоду про боротьбу з сексуальною наругою з боку миротворців ООН.

Основною подією нинішньої сесії, як зазвичай, стануть дебати і зустрічі високого рівня, яким буде присвячений весь наступний тиждень. Для участі в них з'їдуться глави понад 100 держав і урядів. В рамках тижня високого рівня вперше з трибуни ООН виступить нинішній президент США Дональд Трамп.

На 20 вересня заплановано промову президента України Петра Порошенка.

Виступаючи на відкритті 72-ї сесії Генеральної Асамблеї Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш заявив, що ООН повинна докладати більше зусиль для адаптації до сучасних умов і успішного виконання поставлених перед нею завдань.

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!