Росія передала США план нормалізації відносин

Росія передала США план нормалізації відносин

На третьому місяці президентства лідера США Дональда Трампа президент Росії Володимир Путін направив свого дипломата до Держдепартамента для передачі плану нормалізації відносин між обома країнами.

Про це йдеться у документі, отриманому BuzzFeed News.

"Цей документ являє собою не що інше, як "дорожню карту" для повномасштабної нормалізації американсько-російських відносин", - сказав віце-президент з досліджень Фонду Карнегі за міжнародний мир Ендрю Вайс.

Як зазначається, пропозиція Кремля складалася з негайного відновлення дипломатичних, військових та розвідувальних каналів, які "розірвалися" через військове втручання Росії в Україну та Сирію.  Планувалося, що до квітня спецпредставник президента Росії з кібербезпеки Андрій Крутских
повинен був зустрітися з американськими колегами для консультацій з "інформаційної безпеки". До травня країни повинні були провести "спеціальні консультації" щодо війни в Афганістані, Ірані, Україні та денуклеаризації Корейського півострова, пише видання. Також Росія пропонувала провести зустрічі глав ЦРУ, ФБР, Ради нацбезпеки, Пентагону з російськими колегами, і відновити канали, "закриті" за часів президентства Барака Обами.

Як повідомляється, документ розкриває невисловлену пропозицію Москви про те, що Трамп не приділятиме багато уваги ймовірному втручанню Росії в американські вибори в 2016 році. Видання зазначає, що на сьогоднішній день тільки невелика частина із запропонованих планом  зустрічей відбулася, і багато переговорів навряд чи вже будуть проведені, оскільки Росія і США знаходяться в стадії дипломатичного конфлікту. Посольство Росії в Вашингтоні відмовилося обговорювати цей документ.