Проведено обшуки у чиновника часів Януковича

Проведено обшуки у чиновника часів Януковича

У помешканнях високопосадовців часів президентства Віктор Януковича відбулася низка обшуків.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"За результатами обшуків за місцем проживання одного з колишніх керівників МВС часів Януковича, виявлено та вилучено грошові кошти у сумі понад 200 тисяч доларів США, 3 кілограми золота, коштовні вироби, картини та ікони, документи та чорнові записи, що стосуються службової діяльності, а саме проведення силових операцій правоохоронних органів з протидії протестним акціям, зброя та набої до неї", – йдеться у повідомленні Сарган.

Вона також додала, що під час обшуків за місцем проживання співучасників злочинної групи та офісних приміщень вилучено бухгалтерські документи та чорновики, що підтверджують протиправну діяльність, підроблені печатки органів держвлади та печатки підприємств з ознаками фіктивності, нерезидентів, штампи і печатки нотаріусів.

За результатами обшуків на підприємствах (у портах та зернових терміналах), де відбувався незаконний експорт, вилучено продукції, за попередніми даними слідства, на загальну суму близько 200 мільйонів гривень. Операції з експорту вказаних товарів здійснювалися без відображення в податковій звітності та сплати відповідних податків.